top of page
Online training

MINDFULNESSTRAINING UTRECHT

In deze training van 8 weken in Utrecht leer je omgaan met stress, piekeren en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
MINDFULNESSTRAINING UTRECHT
MINDFULNESSTRAINING UTRECHT

Tijd en locatie

10 jan 2020, 09:30 – 12:00

Nieuwegracht 15, Nieuwegracht 15, 3512 LC Utrecht, Nederland

Over het evenement

De officiële 8 weekse mindfulness training MBSR/MBCT in Utrecht . Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur. De groepen zijn meestal niet groter dan 12 mensen, waardoor er ruimte is voor ieder zijn of haar inbreng.

Elke bijeenkomst bestaat ongeveer 1/3e van de tijd uit oefenen, 1/3e van de tijd uit theorie en 1/3 van de tijd uit praten over je ervaringen. We gaan in op wat oefeningen met je doen en hoe je thuis kan profiteren van Mindfulness. Je hoeft dus niet al je persoonlijke verhalen te delen, en er zal rekening worden gehouden met dat iedereen evenveel kan en mag inbrengen.

Bij de training krijg je een werkboek om thuis (na elke sessie) te kunnen lezen wat er is behandeld. Ook krijg je audiobestanden om thuis mee te oefenen, zodat je niet alleen in stilte aan de gang gaat.

De oefeningen zijn nooit langer dan 30 minuten.

Vergoedingen?

Mindfulness wordt tegenwoordig door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De trainers van Sportschool voor de Mind zijn aangesloten bij de hoogste beroepsvereniging waardoor je training bijna altijd wordt vergoed. 

Afhankelijk van jouw financiële situatie wordt opgemaakt hoeveel jij kwijt bent aan de training, hierdoor ontstaat er voor meer mensen de mogelijkheid om deel te nemen.

Gezien mindfulness al sinds de jaren 80 wordt toegepast is er in de tussentijd enorm veel onderzoek gedaan die de positieve werking ervan aantoont.

Effecten mindfulness:

 

87 % ervaart meer rust en overzicht

85% laat zich minder meeslepen door gedachten en emoties

84% kan beter luisteren naar zichzelf en anderen

73% kan meer gefocust werken

73% voelt zich vitaler en bewuster

68% kan de balans tussen werk en privé beter in evenwicht houden

Aanmelden of meer info? Laat je gegevens achter!

Deel dit evenement

bottom of page