top of page

Blogreeks: hoe inspirerende mensen jou een inspirerend mens maken

Inspirerende verhalen en speeches

Je kent het misschien wel of hebt er van gehoord: de kracht van verhalen. Bedrijven en marketeers zweren erbij: storytelling. Het betrekt mensen, het verbind mensen, het zet mensen aan tot actie. Inspirerende verhalen en speeches zijn ook verhalen. Ze raken ook met visualisatie: je kan het je voorstellen als iemand een verhaal verteld en daardoor voel je mee. Je kan het voelen in je lichaam, de spanning als het verhaal tot een climax komt. Je wordt meegesleept in de beelden die tot je komen. Het is wel bepalend wat voor verhalen je tot je neemt om de kracht ervan op te nemen in jouw formule.


Wat vind ik eigenlijk inspirerend? Iedereen heeft verschillende verhalen die hem of haar inspireren. Je kan de inspirerende verhalen die bij jou passen herkennen aan je positieve emoties. De verhalen roepen een gevoel van enthousiasme, plezier, hoop, geluk of liefde bij je op. Je krijgt er levenslust van. Je hebt zin om dingen te gaan aanpakken.


Hoe vaak moet ik me dan laten inspireren?

Zelf probeer ik ongeveer 2 inspirerende speeches per week te kijken en soms een film die hier aan raakt. Het wakkert bij mij bovenstaande emoties op die me weer een paar dagen energie en geluk geven en helpen me te herinneren aan waarvoor ik op aarde ben. Je kan gewoon beginnen door te zoeken op "inspirerende praatjes (motivational speeches)" op youtube of een zoekmachine. Kijk er eens een paar en merk hoe je lichaam er op reageert. Wat voor filmpjes maken je extatisch? Welke geven je hoop? Welke geven je zin en motivatie om in actie te komen? Sla de kern van het soort filmpje op en voeg hem toe aan je geluksformule. Zo leer je wat voor filmpjes bij jou passen en kan je in het vervolg snel weer in de gelukkige mindset te komen


Het effect van niet inspirerende verhalen

Vaak nemen we onbewust veel filmpjes en verhalen tot ons die raken aan wat er mis is in de wereld. Denk bijvoorbeeld aan het journaal, problemen in de wereld of jaloezie die wordt aangewakkerd door social media (zij heeft het wel veel beter dan ik, ik stel niks voor).

Het is niet te onderschatten hoe veel impact dit op je heeft. Omdat ik zelf al een tijd geen

nieuws meer volg, voel ik meteen de impact als ik weer eens per ongeluk op nieuws uit kom.


Ik voel dan angst of verdiet of irritatie. Ik voel mijn motivatie weg spoelen. Ik kom er soms van in een negatieve spiraal. Het is grappig want eerst waren deze gevoelens mijn normale staat van zijn ( misschien is het dat voor jou nu ook wel). Ik had het niet eens door dat ik me zo voelde en dat ik dit instant hield door bronnen zoals het nieuws. Als ik nu op zo'n bron uit kom voel ik het meteen. Ik voel dat een negatieve emotie en ik merk dat ik daar niet mee bezig wil zijn. Ik druk het niet weg. Ik vermijd het niet, maar ben er gewoon niet mee bezig. Ik omarm slechts de negatieve emoties als gidsen die me sturen naar wat ik WEL wil. What's your story Het kan ook heel mooi zijn om je eigen verhaal te schrijven. Het verhaal over het leven wat je eigenlijk zou willen hebben. Een verhaal van het leven van wie je eigenlijk (als alles mogelijk was, zou willen zijn). In het schrijven van zo'n verhaal hoef je niet bescheiden te zijn. Je hoeft je niet te laten beperken door je mind. je mag ECHT dromen over hoe je wil zijn, en je zal merken dat terwijl je dit doet, je er soms al even kan zijn.


Het is zo bizar dat we eigenlijk altijd onderweg zijn naar een toekomst waarin we "er zijn". Een toekomst waarin het af is en je goed genoeg bent. Het geweldige van een nieuw verhaal schrijven over je leven is dat je er niet meer achteraan hoeft te rennen, dat je niet meer op zoek hoeft te blijven naar de oplossing. Je hoofd kent het verschil niet tussen of je iets echt meemaakt of je het jezelf inbeeld.

Dus beeld in waar je wilt zijn en je zal er NU komen

Zo word je zelf inspirerend Als je de inspirerende verhalen van succesvolle mensen bekijkt en integreert tot je eigen verhaal zal je zelf inspirerend worden. Door regelmatig stil te staan bij je eigen verhaal zal je in de praktijk zelf dit verhaal worden. Wat je aandacht geeft groeit namelijk echt. Hoe geweldig is dat? We beperken onszelf zo als het gaat om gelukkig zijn. We staan het onszelf soms totaal niet toe, door je verhaal zo te maken dat je er zelf enthousiast van wordt zal je anderen inspireren. Door zelf te inspireren met je verhalen van kwetsbaarheid, overwinningen op je zelf of wat dan ook waardoor je iemand helpt verlichting te vinden, zal je iemand zijn die andere aanzet om gelukkiger te worden. Je zal een lichtend voorbeeld worden en vol vertrouwen in die rol blijven stappen.


Het is zo belangrijk om jezelf te blijven inspireren en de route in je hersenen naar geluk actief te houden. Het is zo belangrijk om regelmatig jezelf te blijven voeden met inspirerende verhalen en filmpjes. Het is zo belangrijk te beseffen dat jij, en jij alleen, verantwoordelijk bent voor je eigen levensgeluk, dus neem deze verantwoordelijkheid, pak de regie en wordt elke dag een stukje gelukkiger.


Bouw zo aan je eigen inspirerende geluksformule, en maak het een top prioriteit in je leven. Alleen zo zal je er van doordrongen blijven. Alleen zo zal je jezelf eraan blijven herinneren. Succes!

Geluk is hier. Geluk is dichtbij.

Zoek niet meer, geef je over aan het moment. Wordt gelukkiger dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Sta het jezelf toe, geen restricties, en je zal er zijn. Altijd en altijd.

1 Comment


Voordelen van het huren van een E-chopper in Zeeland:

Het huren van een e chopper huren in Zeeland biedt verschillende voordelen, waaronder:

1. Milieuvriendelijk: E-choppers produceren geen schadelijke uitstoot en dragen bij aan een schonere omgeving. 2. Stille rit: Elektrische aandrijving zorgt voor een geruisloze rijervaring. 3. Eenvoudige bediening: E-choppers zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen speciale vaardigheden. 4. Verkenning: Het is een leuke en efficiënte manier om Zeeland te verkennen, van stadsstraten tot schilderachtige kustgebieden. 5. Groene mobiliteit: Het gebruik van E-choppers draagt bij aan duurzame mobiliteitsopties.

Like
bottom of page