top of page

Zit je vast in je baan? Kom je maar niet verder in je ontwikkeling? Stop met zoeken!

Bijgewerkt op: 15 apr. 2021

Om te weten wat je wil, kan het erg belangrijk zijn om te stoppen met zoeken. Het zoeken is namelijk nooit af. Het stoppen is het antwoord op je thuisvoelen in de wereld. Het heeft niks te maken met niks meer willen, of een navelstaarder worden. Het heeft alles te maken met echt leven en vinden wat je het liefste doet.


Echt leven

Echt leven is niet wat we denken. Het is wat we voelen. Hier en nu. Echt leven is stoppen met de identificering met je gedachten. Echt leven is zijn. Het is gericht op het feit dat je stopt met zoeken naar hetgeen wat je nooit zal vinden.


In veel boeken, theorieen, onderzoeken en motiverende praatjes komt deze oeroude wijsheid terug. We zijn hem dus echter vergeten door onze huidige denkcultuur. We zijn zo geconditioneerd geraakt aan het willen denken in waarom's en hoe's en in het willen begrijpen, dat we de essentie van het leven verloren lijken te zijn. De essentie van waarom we op aarde zijn.

Voor alle zoekers

Daarom een bericht voor alle zoekers, jullie mogen ermee stoppen. Het is al zolang iets wat je doet om van je problemen af te komen, je doet het al zo lang en toch ben je nog niet verder gekomen. Wat levert het je dan nog op? Precies, niks. Het is nu niet tijd om te gaan vertrouwen op het leven. Te gaan vertrouwen op je gevoel.

Als je jezelf nu afvraagt "maar hoe doe ik dat dan?" dan ben je er weer ingetrapt.

Daar ga je namelijk weer in je zoektocht. Veroordeel jezelf niet. Het is nu eenmaal je standaard instelling geworden. En standaard instellingen zijn normaal. Het is je patroon geworden om zo te denken. Ingesleten door de herhaling, door leren, door opvoeding.


Standaardinstellingen en patronen, dat is het antwoord.


Zo. Dit is het dus, het is nu niet meer nodig om er verder over na te denken. Al je problemen, alles waar je vanaf wil, misschien ook wel alle oplossingen die je zoekt, zitten hem in dit feit. Nog een laatste herhaling om je misschien twijfelende mind te helpen herinneren.


Het zoeken naar een oplossing is een patroon geworden, dit is hetgeen wat je beperkt te veranderen.


De vrijheid van loslaten


Zo de zoektocht is over. Ja het is echt zo simpel, mind'je van me, de patronen, daar zit het hem in. De patronen van angst. De patronen van je dagelijkse bezigheden (netflixen, social, nieuws). De patronen om je zorgen te maken over elke lichamelijke kwaal. De patronen van negatief denken.


Het is een patroon, niks anders, wat voorkomt dat je verandert!


Opluchting

Ik heb zin in een zucht van opluchting. Een zucht van ontspanning. Wat een ruimte is er opeens als we niet meer hoeven te zoeken. Heerlijk. Al je energie en moeite die je hebt gestopt in het controleren, in het geforceerde veranderen, kan je nu ergens anders op gaan richten. Met al deze energie en ruimte kan je nu je leven gaan vormgeven zoals jij dat wilt.


De vrijheid die ontstaat door deze bewustwording is geweldig. Het is naar mijn mening waar de meeste mensen naar op zoek zijn. We zoeken zoveel terwijl de oplossing dus zo dichtbij is. Zo dichtbij in dit moment, in de overgave, in de ontspanning.


Maar toch zoeken we het tussen onze oren. Deze patronen zijn vaak hardnekkig en diep, dat blijft misschien nog even zo, maar je weet tenminste nu waar het hem in zit. Gefeliciteerd!


Patronen doorbreken

Patronen doorbreek je met de juiste vorm van aandacht, maar ook door nieuwe dingen te gaan doen. Je in onbekende situaties te begeven. Je doorbreekt ze door je aanwezigheid te gebruiken in alle situaties, zodat je ziet hoe je reageert in plaats van dat je geleefd wordt door je reacties. Je doorbreekt je patronen door er elke dag je focus van te maken, door elke dag tegen jezelf te zeggen dat het hem hier in zit. Door te reflecteren op je patronen en door er loopholes in op te merken.


Het kan ook voor jou. Het is een kwestie van vertrouwen. Ergens voel je misschien dat ik gelijk heb. Dat patronen ervoor zorgen dat je blijft vastzitten. Time to change!


Comments


bottom of page