top of page

Hoe kan je vinden waarvoor jij op aarde bent? Stop met uitstellen en begin.

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021


Stoppen met uitstellen en beginnen met stappen zetten, is alles wat je nodig hebt om te vinden waarom jij op aarde bent. Het is meer dan vaak zo dat mensen wachten tot er iets gebeurt of verandert voordat ze ermee aan de slag gaan. Eigenlijk is dit te zot voor woorden: uitstellen om bezig te zijn met wat je het liefste doet... Het moet niet gekker worden.


Het zou eigenlijk de nummer 1 activiteit moeten zijn waar je je in je leven op richt. Als je dagelijks bezig bent met wat je wilt en daar steeds kleine stapjes in zet kom je waar je wilt zijn. Als het niet je nummer 1 prioriteit is dan komen er dingen voor in de plaats die je er van weerhouden het te vinden.


Het is belangrijk dat je er mee bezig bent en blijft en dat je er een doel van maakt, maar dat maakt niet dat andere dingen daar onder hoeven te gaan lijden. Zeker niet zelfs, als je ontdekt wat je wilt, wordt alles mooier.


Waarom zet je de stap niet?

De reden dat we niet kiezen om deze weg te bewandelen is onze aan negativiteit verslaafde mind. Deze weerhoudt je er meestal van om de gewenste route te nemen omdat hij bang is voor verandering. Hij stelt alles in het teken om te verhinderen dat je verandert en verzint de meest originele en creatieve excuses om maar niet bang te hoeven zijn.


Weten wat je wilt is namelijk niet iets wat je in het hoofd ontdekt. Het is in het leven buiten je hoofd waar je het zal vinden.


Van weten naar voelen

Als je weet wat je wilt, voel je dat. Je ontdekt het door dingen te doen en daarbij stil te staan hoe je er emotioneel op reageert. Het zit hem in je emoties van liefde, blijdschap, enthousiasme en euforie, zij geven aan wat je wilt en dus niet je mind. Dat is een gekke paradox heh? Hoe vaak hoor je mensen namelijk niet zeggen "ik weet niet wat ik wil of ik wil weten wat ik wil"?


Als we nog niet gevonden hebben wat we willen, komt dat omdat we er in het hoofd naar zoeken. We denken er eindeloos over na, komen niet verder en gaan hier dan weer over zitten nadenken.


Het is daarom van het grootste belang dat je niet teveel gaat nadenken over wat je wilt.


Laat deze zin maar eens op je inwerken. Als je door denken had kunnen weten wat je wilde dan was je daar al lang achter gekomen. Je hebt er namelijk al zoveel over nagedacht en nog steeds ben je waar je bent. De conclusie is dus dat niet het denken zorgt voor vinden waarvoor je op aarde bent, het is het voelen.


Een realistischere en meer effectieve richting zou dan dus zijn " ik wil voelen wat ik wil" of "ik voel niet wat ik wil en ik ga hiernaar opzoek"


Dit biedt perspectief op hoe we erachter kunnen komen wat we willen, namelijk: onszelf begeven in situaties waarin we voelen wat ons emotioneel raakt. Zo leren we voelen wat ons blij maakt, wat ons doet stuiteren van plezier en enthousiasme.


Maak de keuze en wel nu

Het is daarom belangrijk om eerst de keuze te maken: kies je ervoor om vast te blijven zitten en niet verder te komen door het in je hoofd te zoeken of kies je er voor om te vertrouwen op het leven en jouw gevoel je de weg te laten wijzen?


Je hebt gekozen om deze blog te lezen, omdat je wil weten waarvoor je op aarde bent. Maak de keuze om er vanaf nu dan ook voor te gaan! Schuif het niet langer voor je uit, ga het doen. Eigenlijk is het nu voor mij niet mogelijk om verder te schrijven voordat je hier volmondig op kan instemmen. Er moet eigenlijk eerst bij jou een gevoel van "JA!" zijn aangewakkerd, een JA van 'ik ga het doen'. Ik ga nu eens echt opvolgen wat een zelfhulpblog of boek zegt, alles moet hiervoor wijken.


Zeg tegen jezelf: Ik ga stoppen met uitstellen en mij committen aan de wijsheid die uit veel overeenkomstige theorieën, wetenschappen en spirituele tradities is gehaald en is samengevoegd tot de kern die je hier leest. Het is dus niet de wijsheid van deze blog, maar de wereldse en natuurlijke wijsheid die ik volg en met je deel.


Bij twijfel of excuses..

Als deze ja er niet is, dan is er een groot risico dat de rest van deze en andere blogs weer een cognitieve exercitie wordt. Dat je het leest en er niks mee gaat doen. Het is daarom belangrijk eerst te bepalen of je bereid bent het écht na te gaan leven.


Deze nieuwe richting voor je leven moet dus worden aangewakkerd vanuit je gevoel. Lees daarom eens de zin hieronder en zie of er iets gaat broeien.


Ik wil vanuit mijn kern vinden waarom ik op aarde ben, ik wil dit zo graag dat ik bereid ben af en toe negatieve emoties en gedachten te ondergaan als ik nieuwe gebieden in mijzelf ontdek. Ook als ik begin te twijfelen of het even niet meer zie zitten, blijf ik me committeren aan mijn zoektocht, simpelweg omdat dit de reden is dat ik leef.


Wauw, hier gaat het dus om. Als het goed is raakt deze tekst iets in je. Iets wat een geweldig begin is van je zoektocht. Gefeliciteerd. Dit is het startpunt voor jou, je bent begonnen met ervaren wat je wil. Het is een gevoel van warmte, enthousiasme, vreugde misschien wel liefde. Het is misschien heeeel licht aanwezig maar het is er, daar gaat het om. Het is van het grootste belang dat je met deze zin instemt, voordat je verder gaat met je ontdekkingsreis.


Toch nog twijfel?

Toch kan het zijn dat je nog twijfelt omdat er geen emotionele reactie is opgekomen. Heel normaal!Kijk dan eens of onderstaande tekst je over de drempel kan trekken:


Vinden waarvoor ik op aarde ben is als een droom. De fijnste droom die er is en die is uitgekomen. Het is als het grootste geluk wat ik ooit heb ervaren alleen dan maal twee. Het is als thuiskomen in een gevoel van oneindige rust, vreugde en liefde. Ik wil dit gevoel meer dan alles omdat ik er in geloof dat dit ook voor mij is weggelegd. Ik ben bereid hiervoor dingen te doen die ik nog nooit eerder heb gedaan omdat ik weet dat ik het anders niet zal vinden.


Hoe is het nu? Het is fantastisch wat woorden met ons kunnen doen. Dit laat ook meteen zien hoe veel effect gedachten en woorden hebben die de andere kant op wijzen. Het kiezen en gebruiken van de juiste woorden is een belangrijk startpunt om te vinden waarvoor jij op aarde bent. Hierin zit eigenlijk de sleutel verborgen waar je naar op zoek bent, maar het is voor nu te vroeg om daar op in te gaan.


Nog niet overtuigd?

Het kan nog steeds zo zijn dat je hem niet voelt, sluit je laptop dan even en probeer jezelf dan het volgende voor te stellen:


Stel je voor dat je weet wat je wilt en dat je een bron van energie en geluk in jezelf hebt gevonden die je voor jezelf tot voor kort als onmogelijk achtte. Wat zou je doen met deze bron? Waar zouden mensen aan zien dat je vanuit deze bron handelt? Stel jezelf dan voor met het grootste vertrouwen dat je ooit hebt gevoeld. Je kin omhoog, borst vooruit, enthousiast met je armen in de lucht malend. Waar praat je over? Hoe luisteren anderen naar je? Hoe zien anderen dat je gevonden hebt waarvoor je op aarde bent? Wat doe je anders dan nu?


Neem de tijd, maar dan ook écht.

Hopelijk dat er nu iets is gaan borrelen. Nog steeds is het normaal als dat niet zo is. Er kunnen namelijk wel wat dingen in de weg zitten om daar te komen. Daarom is het belangrijk om bij dit onderdeel wat langer stil te staan en er echt even de tijd voor te nemen. Misschien een dagdeel of zelfs een hele dag.


Het voelt soms gek om deze tijd voor jezelf in te plannen. Voor mij was dat tenminste het geval. Het kan echter essentieel zijn om te vinden waarvoor je leeft. We nemen maar al te vaak tijd om onze socials, mails en appjes te checken. Nu neem je eens de tijd om te checken wat jij wilt.


We denken vaak dat wij de enige zijn met problemen, de enige zijn die vast zitten en niet verder komen, maar er zijn meer dingen die je met andere mensen gemeen hebt dan je denkt.


Het voelt bevrijdend om te beseffen dat je niet alleen bent. Dat er dingen zijn die alle mensen meemaken die in de weg staan om te vinden waarvoor ze op aarde zijn. Haal hier de moed en het vertrouwen uit dat ook jij dus normaal bent. Dat je iets normaals meemaakt, en dat je nu de regie over je leven gaat nemen om je leven fantastisch te maken.


In deze blog halen we verder geen nieuwe informatie aan hoe je kan vinden waarvoor je op aarde bent. Puur en alleen omdat je mind er dan weer mee vandoor gaat.


In een volgende blog ga ik iets verder in op vijf hindernissen bij gedragsverandering. Door er bewust van te zijn, kun je gedragsverandering succesvol laten zijn en kun je steeds vaker en meer gaan doen waarvoor je op aarde bent.


Hopelijk zie ik je daar!


Comments


bottom of page